Jako że android wywodzi się z jądra linuxa, to teoretycznie powinna być możliwość zainstalowania debiana/ ubuntu na tablecie ( zasadniczo problem ze sterownikami może być zażegnany- zamiast jakiegoś tam jądra od debiana/ ubuntu powinna być opcja wykorzystania tego które jest oryginalnie wgrane z androidem, a później postawienie na tym jądrze innego systemu, albo graficzna kompilacja jądra ( myślę że znalazły by się otwarte sterowniki do "bebechów" ), nie zamierzam kupić jakiegoś konkretnego tabletu, myślę że ta metoda powinna być uniwersalna). Stąd do Was mam pytanie : jak przeprowadzić taką czynność ? Czy warto byłoby użyć odin-a ? Najlepiej aby zainstalować ubuntu czy debiana ? A jeśli ubuntu - wersje ubuntu phone czy arm ( jeśli takowa istnieje) ( niby ubuntu phone jest na arm, ale to nie o to chodzi, myślę że jednak ubuntu desktopowe ale w wersji arm jest lepsze ). No i jak w standardowym jądrze np. ubuntu arm ( albo phone) nie ma sterowników do moich podzespołów to jak "wymienić" to jądro ? ( np. jak już wspominałem wziąść to z androida ale poddać kompilacji i dodać jakiekolwiek moduły których nie ma standardowe jądro ? Co o tym myślicie ? Według was - powinno się udać czy nie ? Dziękuje za ( za przydatne i wnoszące coś istotnego do tematu) odpowiedzi