[i9000] Wgrywanie nowego Andka dla laika

Re: [i9000] Wgrywanie nowego Andka dla laika

przez Vini » 03 maja 2013 11:06

A próbowałeś odpalać dwa razy instalację ROMu? Tzn. 1 raz odpalić, pojawi się status 7 a potem drugi raz, bez wychodzenia z CWM?
Avatar użytkownika
Ekspert
 
Posty: 400
Dołączył(a): 31 mar 2011 00:41


Re: [i9000] Wgrywanie nowego Andka dla laika

przez witkacy7 » 03 maja 2013 16:16

No tak, próbowałem raz, nie wyszło i później jeszcze raz i to samo wyskakiwało. Podobno do trzech razy sztuka, ale jak za drugim nie wyszło... ;)
Avatar użytkownika
Uczestnik
 
Posty: 70
Dołączył(a): 24 kwi 2013 18:13


Re: [i9000] Wgrywanie nowego Andka dla laika

przez Vini » 03 maja 2013 18:16

Hmmmm, a próbowałeś wgrać inny ROM JB, np. ten: http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1687685

Plik z ROMem tu: http://goo.im/devs/malcho/BEAST
Avatar użytkownika
Ekspert
 
Posty: 400
Dołączył(a): 31 mar 2011 00:41



Re: [i9000] Wgrywanie nowego Andka dla laika

przez witkacy7 » 03 maja 2013 19:01

W jaki sposób go wgrać? najpierw w CWM wipe wszystkiego, później w DM przez Odina wgrać? następnie wrzucić Google Apps na pamięć i wgrać przez CWM sposobem 'install zip from sdcard' ?

Jak tylko zobaczyłem Eddy'ego z Maidenów to od razu postanowiłem że chce tego roma ! :D
Avatar użytkownika
Uczestnik
 
Posty: 70
Dołączył(a): 24 kwi 2013 18:13


Re: [i9000] Wgrywanie nowego Andka dla laika

przez witkacy7 » 03 maja 2013 19:54

Ok, próbowałem zainstalować przez CWM, zrobiłem wipe 1 i 2, dałem instalację z pamięci (format zip) i podczas instalacji telefon zrestartował się i zawiesił na logo Semaphore. Co teraz?
Avatar użytkownika
Uczestnik
 
Posty: 70
Dołączył(a): 24 kwi 2013 18:13


Re: [i9000] Wgrywanie nowego Andka dla laika

przez Vini » 03 maja 2013 19:55

Ehhh, szkoda, że takie masz z tym perypetie, według autora ROMu instalacja jest prosta:

If you coming from other rom:


1. Go to recovery.
2. Wipe all(format data,wipe cache,wipe dalvik cache).
3. Install rom.
4. Flash google apps
5. Reboot and enjoy

W Twoim przypadku doradza się, żebyś jeszcze raz przeflaszował (tzn. jak masz to zablokowane logo, to wejdź znowu do CWM i ponownie przeflaszuj).
Avatar użytkownika
Ekspert
 
Posty: 400
Dołączył(a): 31 mar 2011 00:41


Re: [i9000] Wgrywanie nowego Andka dla laika

przez witkacy7 » 03 maja 2013 20:17

Co to znaczy przeflashuj? dokładnie co zrobić? :D
Avatar użytkownika
Uczestnik
 
Posty: 70
Dołączył(a): 24 kwi 2013 18:13


Re: [i9000] Wgrywanie nowego Andka dla laika

przez Vini » 03 maja 2013 20:57

Czyli zainstaluj ROM :P
Avatar użytkownika
Ekspert
 
Posty: 400
Dołączył(a): 31 mar 2011 00:41


Re: [i9000] Wgrywanie nowego Andka dla laika

przez witkacy7 » 03 maja 2013 20:57

Teraz jak wszedłem to w ogóle mam całkiem inny CWM i, o dziwo, system się instaluje.

Tylko teraz zaciął się na logo Beast ROM :D a nie wgrałem jeszcze Google Apps, może to wina tego?
Avatar użytkownika
Uczestnik
 
Posty: 70
Dołączył(a): 24 kwi 2013 18:13


Re: [i9000] Wgrywanie nowego Andka dla laika

przez Vini » 03 maja 2013 21:09

To zrób jeszcze raz:

1. Idź do recovery.
2. Wipe all(format data,wipe cache,wipe dalvik cache).
3. Instaluj rom.
4. Flashuj google apps
5. Reboot

google apps znajdziesz tu: http://www.mediafire.com/?bzfqosu6xco24q1

A odnośnie niewłączania, to raczej nie jest wina Google Apps, no ale jesteś chyba bliżej, niż dalej zainstalowania tego ROMu. To, że masz inny CWM to znaczy, że kernel się zmienił na Semaphore.

No i nie śpiesz się tak z restartowaniem na tym "zasiętym" logo BEAST, bo może jeszcze coś system doinstalowuje. Pamiętaj też, żeby podładować baterię przed flashowaniem.
Avatar użytkownika
Ekspert
 
Posty: 400
Dołączył(a): 31 mar 2011 00:41


Na forum NIE TRZEBA SIĘ REJESTROWAĆ aby coś napisać! Jeśli nie wiesz jaki smartfon lub tablet wybrać, albo masz jakiś problem natury technicznej - pisz śmiało. U nas zawsze ktoś pomoże i odpowie na Twój post!
Just Ask!
 

Poprzednia stronaNastępna strona

Kto przegląda forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości