Opinia androida 4.1.2 Jelly Bean w samsung galaxy ace 2

Re: Opinia androida 4.1.2 Jelly Bean w samsung galaxy ace 2

przez witkacy7 » 14 wrz 2013 12:17

Witam ponownie.
Dostałem właśnie Ace 2 z wgranym już nieoficjalnym 4.1.2 i nie wiem co to dokładnie za wersja.
Screeny:
Obrazek
Obrazek

Ten ROM jest w miarę ok? Nie będę miał z nim żadnych problemów?
Avatar użytkownika
Uczestnik
 
Posty: 70
Dołączył(a): 24 kwi 2013 18:13


Re: Opinia androida 4.1.2 Jelly Bean w samsung galaxy ace 2

przez Pantsless » 15 wrz 2013 15:23

witkacy7 - to nieoficjalny Cyan na Ace II - http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2342997 a dokładniej jego najnowsza wersja datowana na 29 lipca 2013.
Avatar użytkownika
Zaawansowany
 
Posty: 172
Dołączył(a): 09 cze 2011 10:41



Re: Opinia androida 4.1.2 Jelly Bean w samsung galaxy ace 2

przez witkacy7 » 15 wrz 2013 15:36

Nie lepszym wyborem byłby Vanilla Rootbox? Co najbardziej polecacie?
Avatar użytkownika
Uczestnik
 
Posty: 70
Dołączył(a): 24 kwi 2013 18:13


Re: Opinia androida 4.1.2 Jelly Bean w samsung galaxy ace 2

przez Pantsless » 15 wrz 2013 16:33

Tak mi się wydaje, bo w końcu to bardziej dopracowana wersja niż ten lipcowy CM. Wszystkich bugów co prawda nie wyeliminowali, ale i tak to chyba najlepiej dopracowany Jelly Bean dla Ace 2.
Avatar użytkownika
Zaawansowany
 
Posty: 172
Dołączył(a): 09 cze 2011 10:41


Re: Opinia androida 4.1.2 Jelly Bean w samsung galaxy ace 2

przez lotos » 18 wrz 2013 19:52

Czy na ace 2 android 4.1.2 nie zamula telefonu?
lotos
 


Re: Opinia androida 4.1.2 Jelly Bean w samsung galaxy ace 2

przez SmartFan » 18 wrz 2013 20:05

Jaki, oficjalny czy nieoficjalny? Oficjalny wielu osobom strasznie zamula, nieoficjalny raczej nie.
Avatar użytkownika
Zaawansowany
 
Posty: 141
Dołączył(a): 05 lip 2011 16:54


Re: Opinia androida 4.1.2 Jelly Bean w samsung galaxy ace 2

przez witkacy7 » 02 paź 2013 15:08

Witam ponownie.
Zastanawiam się czy Ace 2 nie śmigałby lepiej na starym oficjalnym (bodajże) 2.3.6 - aktualnie na 4.2.2 to jakiś błąd wyskoczy, to jakieś dziwne tricki trzeba robić :)
Ogólnie telefon potrzebny mi jest głównie do zdjęć, internetu, jakiś komunikator, tapatalk i w zasadzie więcej funkcji nie wykorzystuję :) czy 2.3.6 będzie dla mnie wystarczający i nie będzie żadnych komplikacji na nim?
Jeżeli tak, to gdzie dowiedzieć się jaki system wgrać aby przywrócić gwarancję?
Pozdrawiam!

PS. chciałem jeszcze zapytać o połączenie przez USB - komputer w ogóle nie widzi mojego telefonu, tylko go ładuje. Próbowałem przez tryb debugowania i bez trybu, Kies też go nie widzi. To wina systemu czy gniazda?
Avatar użytkownika
Uczestnik
 
Posty: 70
Dołączył(a): 24 kwi 2013 18:13


Re: Opinia androida 4.1.2 Jelly Bean w samsung galaxy ace 2

przez Vini » 02 paź 2013 21:29

To wina raczej systemu i braku sterowników, powiedz jaki masz system. Co do downgrade Androida, to oczywiście jest to możliwe, ale będziesz musiał mieszać odpowiednimi ROMami, i flashować Odinem. Ja bym poszedł do serwisu i spytał co z tym fantem zrobić, bo może w Twoim przypadku Android 4.2.2 nie jest potrzebny i starczy coś starszego, bardziej stabilnego. No ale aby zachować gwarancję musisz isć do serwisu.
Avatar użytkownika
Ekspert
 
Posty: 400
Dołączył(a): 31 mar 2011 00:41


Re: Opinia androida 4.1.2 Jelly Bean w samsung galaxy ace 2

przez witkacy7 » 06 paź 2013 10:04

System posiadam Windows 7, zainstalowałem Kiesa a wraz z nim sterowniki i nadal nic. Zauważyłem to samo u HTC znajomego - mój komputer również go nie widzi. W jakie sterowniki powinienem się zaopatrzyć?
Jeżeli chodzi o downgrade, nie można prosto z 4.2.2 przejść na 2.3.6? nie obejdzie się bez wizyty w serwisie? (nie orientuję się gdzie w mojej okolicy mogę podejść się zapytać, nigdy nie korzystałem z takich usług :) ).
Avatar użytkownika
Uczestnik
 
Posty: 70
Dołączył(a): 24 kwi 2013 18:13


Re: Opinia androida 4.1.2 Jelly Bean w samsung galaxy ace 2

przez Pyrtolotolo » 06 paź 2013 14:32

Bez serwisu nie dasz rady, tzn. jest to możliwe - ale taki downgrade zakończy się utratą gwarancji.

Ogólnie Kies powinien instalować sterowniki, więc tak naprawdę nie wiadomo dlaczego kompy nie widzą Twojego tela. Może faktycznie spróbuj na innym kablu, już nie raz słyszałem opowieści o walniętych kablach dodawanych przez producentów.
Avatar użytkownika
Zaawansowany
 
Posty: 130
Dołączył(a): 04 sie 2011 00:12


Na forum NIE TRZEBA SIĘ REJESTROWAĆ aby coś napisać! Jeśli nie wiesz jaki smartfon lub tablet wybrać, albo masz jakiś problem natury technicznej - pisz śmiało. U nas zawsze ktoś pomoże i odpowie na Twój post!
Just Ask!
 

Poprzednia stronaNastępna strona

  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post
Kto przegląda forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
cron