Chcę kupić smartfona do około 500 złotych nowego i znalazłam za 490 Samsung Ace dwójkę. Więc tu pytanie, czy ten telefon się nada? Ma mi służyć oprócz dzwonienia i sms'ów do robienia zdjęć czasem oraz słuchania muzyki. Okazjonalnie może w jakąś grę Jeśli nie, to jaki telefon do 500 zł z androidem i ekranem do 4 cali polecicie?
Ace 2 to już dość stare urządzenie, nie wiem, czy powinnaś się w nie pchać. Jest ok, ale bez szału żadnego, poza tym najnowsza aktualizacja do Jelly Bean sprawia wielu osobom problemy. A co powiesz na HTC One S? Solidny smartfon, ale ekran ma 4.3". W sumie pod każdym względem gromi Ace 2.
Tak, myślałam o tym HTC i też o Samsungu Galaxy S2, ale one sa za duże dla mnie, bo w kieszeni się nie mieszczą ;/ A z tych mniejszych co lepsze od Ace'a?
A co powiesz na Sony Xperia M? Dużo nowszy sprzęt niż ten Ace 2, potężniejszy i myślę, że sporo lepszy. Ma 4" ekran, więc taki jak chcesz. Gabarytowo jest bardzo zbliżony do Ace 2.
Z HTC nic więcej nie znajdziesz ciekawego. A może byś tak zainwestowała w Samsunga Galaxy Ace 3? W sieci spokojnie znajdziesz nówki w cenie do 500 zeta, albo lekko ponad. To już inna bajka niż Ace 2.
No ten Samsung już bardziej mnie przekonuje niż Xperia Znalazłam nówkę z gwarancją za 500 złotych, ale to jest Samsung Galaxy Ace 3 LTE. Który jest lepszy: LTE czy zwykły? Bo zwykły za 560, 580 ;p Który się bardziej opłaca?
Zdecydowanie bierz wersję LTE! Ma dwa razy więcej pamięci wewnętrznej (8GB vs 4GB), NFC, większą baterię (1800mAh vs 1500mAh), no i potężniejszy procesor (dwa rdzenie Krait 1.2 GHz vs dwa rdzenie Cortex-A9 1 GHz). Według mnie warto dopłacić. A na koniec jeszcze test Galaxy Ace 3:
No zamierzam brać, ale pojawił się pewien problem. Jak to jest z baterią? W recenzji jednej gość mówi, że jest słaba. Może wiecie jak to wygląda przy używaniu telefonu tak normalnie, powiedzmy bez żadnych gier, tylko dzwonienie, sms'y i może na chwilę tylko internet? Ile godzin mniej więcej da radę wytrzymać?
LTE strasznie żre baterię, jak wyłączysz to powinno działać dużo dłużej. Przy takim użytkowaniu co mówisz powinien spokojnie 1.5-2 dni na ładowaniu wytrzymać.
Na forum NIE TRZEBA SIĘ REJESTROWAĆ aby coś napisać! Jeśli nie wiesz jaki smartfon lub tablet wybrać, albo masz jakiś problem natury technicznej - pisz śmiało. U nas zawsze ktoś pomoże i odpowie na Twój post!